پاورپوینت درباره ضرورت استفاده از نمکهای تصفیه شده ید دار پاورپوینت درباره ضرورت استفاده از نمکهای تصفیه شده ید دار,پاورپوینت, درباره ,ضرورت, استفاده, از ,نمکهای, تصفیه, شده, ید, دار, دسته بندی: Powerpoint
نوع فایل: ppt (قابل ويرايش و آماده پرينت)
تعداد اسلاید: 24 اسلاید
قسمتی از متن فایل دانلودی
•پيرامون نمك طعام
– يك ماده شيميايي به صورت بلورهاي سفيد مکعبي شکل با دانه هاي ريز يا پودر شور مزه بدون پوست
– از فرمول Nacl تبعيت مي كند
-اين ماده شيميايي جاي خاصي در سفره روزانه ما دارد و در قرآن با نام شوري هم آمده است. در احاديث هم توصيه شده در شروع هر وعده غذائي بهتر است که اول مقدار کمي نمک بخوريم.
كاربرد نمك در صنايع غذايي
– نمک ، علاوه بر اين که طعم خوبي به مواد غذايي مي دهد از رشد ميکروارگانيسم هاي نامطلوب در محصول جلوگيري مي کند و بافتهاي محصول را هم محفوظ نگه مي دارد .
-چربيها را در محصولاتي مثل سوسيس و کالباس پخش مي کند .
– در ميوه ها و سبزي هاي کنسرو شده شرايط مناسبي را براي فعاليت ميکروارگانيسم هاي مطلوب ايجاد مي کند.
•منابع استخراج نمك
نمك در طبيعت به دو صورت وجود دارد
1- محلول در آب
2- معادن سنگ نمك
كه در هر دو صورت چه به صورت استخراج شده از آب دريا و چه سنگ معدن داراي ناخالصيهاي فراوان است كه براي سلامتي انسان بسيار مضر است .
•ناخالصيهاي موجود در نمك
1- ناخالصيهاي محلول و نامحلول
– سولفات كلسيم (گچ) و سولفات منيزيم كه همرنگ نمك مي باشند
– گل ولاي كه باعث تيرگي رنگ نمك ميشود
2- فلزات سنگين
اين ناخالصيهاي از لحاظ مقدار در سنگنمك ناچيز ، ولي از لحاظ ايجاد عوارض نامطلوب و ايجاد مسموميت در بدن انسان با اهميت ميباشند .
فلزات سنگين از قبيل سرب ، جيوه ، كادميوم ، آرسنيك و غيره است كه هر كدام از اين عناصر مضرات فراواني براي سلامتي بدن انسان دارند .
اين عناصر داراي خاصيت تجمع تدريجي در اندامهاي بدن بوده و مسموميتهاي مزمن و عوارض بهداشتي مختلفي براي بدن ايجاد مينمايند .
به همين دليل ضرورت دارد اين ناخالصيها طي فرآيند تصفيه از نمك خوراكي جدا گشته و نمك از لحاظ وجود اين ناخالصيها به حد استاندارد و مطلوب برسد .